QM tar en spansk en i Barcelona

Barcelona - panorama

Dag 1

Øst er øst, og vest er vest. Og de to skal…. møtes i Barcelona!? Nei vent, det ble ikke helt riktig. Når det gjelder Knowit QM så møttes faktisk både øst og vest (altså Bergenskontoret, og Oslokontoret) på Gardermoen. Derfra gikk turen videre til den Katalanske hovedstaden. Sånn var det!

Flyturen ble brukt til en skikkelig QM Quizz. De fleste klarte oppgaven med å koble rett navn til rett bilde på hver enkelt kvalitetsentusiast. Straks verre ble det når man skulle koble en funfact til hver enkelt person. De 20 funfactsene tyder på at vi kvalitetsentusiaster har mange små og store skjulte talenter og hemmeligheter.

Etter tre timer på flyet sørover så forlot vi det hustrige Norge, med sine 14 grader for å omfavne den Spanske middelhavsluften med sine, vel ja faktisk 14 grader! Men ok, vi hadde jo ikke reist til Spania for å slikke sol heller da.

Vi ankom Grupotel Gran Via 678 tidlig på ettermiddagen.Grupotel Gran Via 678 Etter en kjapp innsjekking var det klart for gjennomgang av Quizz resultatene.

Til stor forsmedelighet for QM Bergen så var det Oslokontoret som stakk av med både gull, sølv, og bronse. Etter 5 minutter med tårer, tenners gnissel, gratulasjoner, feiring av resultat, samt noen kommentarer om dommere som mottar bestikkelse, var det tid for neste øvelse.

Inndelt i grupper på 4, fordelt etter kjønn og landsdel, bevæpnet vi oss med fotoapparat for å løse de gruppeoppgavene vi hadde fått i oppdrag å utføre. Målet var å forevige en rekke ulike situasjoner hvor en eller flere i hver enkelte gruppe var deltaker. Med to dager til rådighet før innlevering, så bar det rett inn i planleggingsfasen.

Dagens middag ble inntatt på Saboc. Tapas på SabocDer ventet tapas opp og i mente. Det var mange nye og ukjente smaker, og kombinasjoner. Det var fint lite som minnet om den klassiske vestlandstapasen med dadler og bacon. Kvelden ble avrundet i ordnede former med en nightcup på Brasiliansk bar.

Dag 2

Friske og raske etter en god natts søvn og påfølgende frokost, brettet vi opp ermene og gjorde oss klar for en dag med faglig påfyll. Linn fortalte litt om QM sitt konsept for test av universell utforming, og om erfaringene fra test for en klient. Faglig påfyllRajkumar har et foredrag om testautomatisering, og hvilke løsninger som ble valgt for en i et bestemt case. Marius, som er QM sin sikkerhetsekspert, gav oss et innblikk i hvilke muligheter og farer som ligger innen dette området. Kristjan sitt innlegg handlet om rollen man har som konsulent, og hvordan denne kan bli påvirket av det prosjektet man kommer inn i. Spesielt nyttig var det å høre om erfaringer fra hvordan det er å komme inn som ny kost i et prosjekt som har gått i vranglås. Stian avsluttet den faglige delen med presentasjon av et nyttig testverktøy.
Lunsj på hotellet

Med økt faglig ballast i sekken var tiden kommet for noen utenom-faglige aktiviteter. Brorparten av kvalitetsentusiastene valgte en guidet tur rundt i Barcelona på segway. Resten fikk en flott tur til Gaudi sin karakteristiske katedral Sagrada Familia.

Om kvelden var det klart for en guidet tapas-tur i El Born området. Silje og Ida fra «When in Barcelona» fortalte litt om konseptet tapas, og om de regionale forskjellene som finnes. Vi var innom flere ulike tapas-steder. Først Llamber hvor man måtte bestille bord, og som hadde en fast meny. Neste stopp på ruten var Euskal Etxea. Her forsynte vi oss av tapas fra disk. Tok vare på «tannpirkerne». Og betalte på vei ut. På Bornmut, som var det siste stedet på runden ble vi vi ble sittende utover kvelden. Her kunne vi nyte en rekke gode tapasvarianter. Det var stor enighet om at det hadde vært en flott stigning i tapasprogrammet fra kvelden før. Også denne aftenen ble avsluttet med et par drinker med innlagt sambarytme.

Dag 3

Vingården Peres BaltaEn times busstur brakte oss og guiden vår opp til den familiedrevne vingården Pares Balta. Vi fikk høre om gårdens historie, drift, og eierskap. Bla.a at det her utelukkende brukes druer fra egne vinstokker i produksjonen. Vi var og så heldige at vi fikk være med ned i det aller helligste – gårdens egen vinkjeller som ligger 8 meter under bakkenivå.

Etter omvisningen fikk vi smake på en del av vinene som produseres på gården, alt ledsaget av en velsmakende tapaslunsj.
Tapas

For de som ønsket det, så var det også mulighet for å kjøpe med seg noen flasker av de edle dråper. Og hadde man ikke ledig plass i kofferten til å frakte godsakene trygt hjem, så var det ikke noe problem. På gården solgte de nemlig kofferter også. Cava fra Peres Balta

Vel tilbake på hotellet var tiden inne for å ferdigstille gruppearbeidet. Bilder av ulike situasjoner og steder i Barcelona ble samlet sammen etter beste evne. En av de oppgavene som i utgangspunktet burde vært enkel å løse, viste seg å være bortimot umulig. Å ta bilde av en katt som spiser, forutsetter i det minste at det finnes en katt. Katter er tydeligvis er en sjelden dyreart i Barcelona. Det viste seg faktisk enklere å få plass til en dame med hund, en kjent bygning, og en av gruppedeltakerne på samme bilde! Det ferdige resultatet ble zippet og sendt til juryen.

Vinnere ble kåret, og resultatene viste en stor grad av kreativitet og oppfinnsomhet.
Gatemusikanter
Kveldens middag ble en kulinarisk opplevelse på Restaurant Arola, på Hotel Arts. Som ekte kvalitetsentusiaster satte vi pris på et utsøkt måltid, men det var konsensus om at noe hadde gått galt i prosessen med å kvalitetssikre bestikket, for knivene var mer i slekt med brevåpnere enn biffkniver.

En liten runde på byen ble det også tid til før Ole Blund banket på.

Dag 4

QM Oslo hadde en tidlig retur til hjemlandet denne dagen. Representantene fra Bergen reiste hjem litt senere, og hadde formiddagen til fri disposisjon. Den ble benyttet til «siste liten-shopping», lett restitusjon, og generelle betraktninger over livets viderverdigheter. Hjemturen gikk vel stort sett etter skjema. Og hvorfor det stod 14 rullestoler og ventet på oss ved mellomlanding i København, får bli en annen historie.


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather