Knowit Quality var på EuroSTAR 2015

20151104_064417419_iOSMinh Nguyen og Kjetil Gjelsten representerte Knowit Quality Oslo under årets EuroSTAR konferanse i Maastricht i tillegg til Lars Petter Løvslett fra vårt søsterkontor i Bergen. Osloduoen fløy tidlig til Brussel for å rekke selve konferansedelen til den største testkonferansen som hvert år arrangeres i Europa. Fra flyplassen gikk vi rett på toget som så tok oss videre over grensa til Nederland og inn til sentrum av Maastricht by (inkl. et par hektiske togbytter underveis). Maastricht ligger rett ved elven Maas, byen ligger sørvest i Nederland og har et innbyggertall på rundt 120 000. Den er historisk i forbindelse med signeringen av Maastricht-traktaten i 1992 for den europeiske union.

EuroSTAR selfie

MECC konferansesenteret ligger litt sør for sentrum av byen og i år hadde ca. 750 deltakere tatt turen. Det ble gjennomført 5 Key Notes samt 4 parallelle spor så vi måtte ta noen vanskelig valg underveis på hva vi ønsket å få med oss. Vi vil snart poste mer om hva vi fikk med oss av rent faglig utbytte i en senere post her. Totalt hadde EuroSTAR komiteen mottatt 430 innsendte foredrag hvorav kun 40 slapp gjennom nåløyet.

Kjekt at man i år også hadde fått med to bidrag fra Norge. Carl Johnson fra SOCO snakket om testing av DnBs bankløsning for smartklokker og Ronnie Østgaard fra Sopria Steria holdt foredrag om måling av kundens opplevede kvalitet. Begge to fikk svært gode tilbakemeldinger og Ronnies foredrag vil det også bli reprise på under Dataforeningens nettverksmøte den 26.11 kl. 17.00 på Teknologihuset i Oslo, se http://www.dataforeningen.no/hvordan-maaler-vi-kvalitet.5809030-134253.html for nærmere detaljer og påmelding til dette arrangementet.

En egen TestLab var satt opp i messeområdet blant et 30-talls verktøyleverandører og partnere. Her kunne man løse praktiske oppgaver, diskutere og utveksle ideer. Test Huddle er EuroSTARs eget online community. De hadde også egen stand hvor flere lyntaler ble avholdt på SoapBox.

20151104_121706032_iOS

 

 

 

 

 

 

 

 

Minh og Kjetil hadde også nærmere samtaler med SmartBear som Knowit allerede har et godt samarbeid med.

SmartBear teamet

EuroSTAR har alltid vært en flott arena for å bygge nettverk og for å treffe andre kvalitetsentusiaster fra omverdenen. Selve Community-middagen ble holdt på et flott slott på grensa til Belgia mens Galla-middagen ble inntatt i en kronglete og diger grotte litt utenfor byen. Her var det utdeling av gjeve priser hvor bl.a. årets ærespris gikk til James Lyndsay.

Norge var også godt representert med flere deltaker fra ulike selskaper. Via noen jungeltrommer fikk vi raskt samlet oss til en bedre middag på restauranten Harry’s i sentrum av byen. Her var testvenner fra SOCO, Sopria Steria, NETS og Direktoratet for Økonomistyring med.

EuroSTAR middag i Maastricht

3-dagers konferansedelen gikk fort unna og vi synes årets utgave var bra organisert med effektiv logistikk og mange dyktige folk involvert. Lokalene var også store med gode fasiliteter for foredrag, mingling og nettverksmuligheter.

Neste års EuroSTAR ble avduket under konferansens avslutningsseremoni og den vil bli arrangert i Stockholm den 30.10-3.11 på Stockholmsmässan. Call for paper fristen er allerede 24.11 og programsjefen for dette vil være Shmuel Gershon fra Intel. Vi ønsker han lykke til og ser allerede fram til neste års arrangement.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather