Kvalitetsentusiaster på tur

Årets faglig tur gikk til Roma helgen 28. mars -1. mai 2016

Totalt 24 kvalitetsentusiaster troppet opp på Gardermoen på torsdag morgen – hvorav 15 startet opp fra Flesland/Bergen grytidlig morgen. Tom og May Britt hadde kontroll på at alle som skulle være med faktisk var på plass og det var god stemningen i flyet på tur nedover Europa.

Vel fremme i Italia, på flyplassen Fiumicino, ble vi møtt av Heidi Karine, en norsktalende guide, som geleidet oss i samlet flokk inn på en ventende buss. På bussen gav hun oss litt praktisk informasjon samt litt guiding på vei inn til Roma og hotellet, Hotel Victoria Roma. Der sjekket vi inn i full fart for så å dra rett ut på fellesaktiviteter.

Kvalitetsentusiaster på Segway oppstil foran Colluseum

Hele Segway-gjengen samlet foran Colosseum

Kvalietsentusiaster på kafe i Roma

Fotturistene på en utekafe i Roma

Valget sto mellom to ulike turer rundt i Roma – City tour til fots eller City tour på Segway.

Det ble to flotte turer hvor severdigheter og arkitektoniske perler, og delvis også vi, sto i kø.

Litt italiensk is underveis og et glass Proseco til slutt, gjorde bare dagen ennå litt bedre.

Pantheon i Roma

Pantheon

The Trevi Fountain

Trevi-fontenen, Fontana di Trevi

Etterpå samlet vi oss på Piazza Venezia og tok felles buss tilbake til hotellet, hvor det ble tid til litt egentid, før vi spiste felles middag på Girarrosto Toscana. Der var det god atmosfære og en betydelig vinsamling stilt ut oppunder taket, og Tom sørget for at alle fikk de rettene vi hadde bestilt på forhånd.

Servitørene var ikke spesielt ivrige i å fylle opp glassene, så etter at middagen var unnagjort, så de aller fleste seg nødt til å fylle på med litt mer flytende, noen i en bar i nærheten og andre inne på selve hotellet.

Open Baladin

Open Baladin

Fredagen ble i sin helhet brukt til fagdag som Minh fasiliterte med stødig hånd. Våre nye kollegaer fikk lov til å holde en kort presentasjon av seg selv (og Minh sørget både for å ta tiden og for å holde tiden) før vi fikk gode, faglige innlegg. Etter på forhånd å ha samlet inn, vurdert og stemt på ulike faglige temaer, falt det endelige valget på 4 gode innlegg fra 5 av våre dyktige kollegaer:

* Når er arkitektur viktig v/ Julia

* Hverdagen på NRK – gjennom en testleders/testutviklers øyne v/ Rida

* Do’s and dont’s som konsulent v/ Ina og Kristian

* Hvordan og hvorfor være en god selger som konsulent v/ Jørn

Til tross for at solen stekte og varmet opp konferanserommet til godt over middels norsk sommertemperatur, siden det ikke var lov til å sette på aircondition før etter 15. mai, klarte både foredragsholdere og tilhørere å holde fokus. Det ble både gode faglige dialoger og diskusjoner utover foredragene.

Etter at fagdagen var avsluttet, ble det igjen tid til litt egentid og flere tok seg tid til å rusle rundt i byen.

Marcus Aurelius-søylen

Marcus Aurelius-søylen

På kvelden samlet vi oss igjen for å ta felles buss ned til Tibern via Zanardelli for å spise middag på Osteria De Memmo. Restauranten lå i en smal, koselig brosteinsgate ikke langt unna Tibern og vi fylte nesten et eget rom med høylytt prat og latter.

Titusbuen på Via Sacra

Titusbuen på Via Sacra

Rommet hadde en voldsom akustikk og vi syntes oppriktig synd på de to italienske parene som ble klemt inn der sammen med oss.

Etter middag tok noen beina fatt og trasket tilbake til hotellet, mens andre testet ut nattelivet i Roma.

Lørdag morgen startet vi tidlig, med fellesaktiviteter allerede kl. 8.30.

Igjen kunne vi velge mellom to ulike turer – guidet tur i Colosseum, Forum Romanum og høyden Palatino eller guidet tur til Katakombene og den antikke kirken S.Paolo fuori le Mura.

Det ble en varm og fin dag med virkelig historisk sus over!

Konstantin triumfbuen

Konstantinbuen

Foro Romano

Forum Romanum

S.Paolo fuori le Mura

Sankt Paul utenfor murene, Basilika di San Paolo fuori le Mura

Taket inne i S.Paolo fuori le Mura

Taket inne i Sankt Paul utenfor murene

Pizza på Piazza della Maddalena

Pizza på Piazza della Maddalena

Etter lunsj var det mulighet for å delta på ytterligere aktiviteter, og nå sto valget mellom en tur med Fun eco boats på Tiber eller besøk i filmstudioet Cinecitta.

Noen valgte heller å bruke tiden på shopping, kafebesøk og/eller avslapping, og de gjorde nok det beste valget.

Det som var forespeilet som elverafting hvor redningsvester og hjelm var påbudt, minnet mer om en kanotur for en skoleklasse.

Og filmstudioet, som hadde hatt sine glansdager for på 50- og 60-tallet, prøvde tappert å holde interessen oppe på gamle minner/bilder og filmer.

På kvelden var det felles buss ned til sentrum og Piazza Venezia for middag på fasjonable Forum, Roof Garden, hvor vi hadde en flott utsikt over de romerske utgravingene og Trajansøylen. Tom sørget igjen for å holde styr på alle retter og forhåndsbestillinger og gjorde en utmerket jobb. Maten ble anrettet foran oss i restauranten og servitørene briljerte.

Et etter hvert højlende regnvær og manglende terrassevarmer, la bare en liten demper på stemningen, og la forholdene til rette for mannfolka til å være gentelmen og låne bort jakkene sine.

Etter middagen var det mange som lot seg friste til en tur ute i Romas bygater, og regnværet gjorde det svært lukrativt å være paraplygateselger den kvelden. Litt regn skremmer jo som kjent ingen bergenser, så kvelden ble særdeles fuktig på mer enn en måte for flere.

Colluseum fra innsiden

Colosseum fra innsiden

Taket i Pantheon

Taket i Pantheon

Søndag var det bare å spise frokost og pakke og gjøre seg klar for hjemreise, selv om enkelte fikk med seg både Borghese-parken og en tur innom Vatikanet før vi dro. Vi ble transportert i buss tilbake til Fiumicino flyplass, og for de som ønsket det var det der tid til både shopping og bespisning.

På flyet hjemover til Norge var det en ganske stille og litt sliten gjeng med kvalitetsentusiaster, fulle av inntrykk og minner fra Roma og gode samtaler med gode kollegaer, som samlet krefter til nok en ny arbeidsuke og nye utfordringer ute hos våre kunder.

Takk for en hyggelig tur med hyggelige kollegaer, folkens!

Foto: Kvalitetsentusiastene

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather