Knowit har bistått med smartklokke og eSIM testing hos OneCall

Knowit Quality har i år bistått OneCall med testledelse og testing av Samsung sin nye Gear S2 3G klokke som ble lansert den 10. mai i år. Denne er den aller første smartklokka som er utstyrt med eSIM i henhold til den nye GSMA-standarden, og som navnet antyder kan den tilkobles mobilnettverket direkte. OneCall var det første Telia-merket som lanserte dette før sommeren.

Installasjon av programvare på klokka

Selve test- og kvalitetssikringen av dette har pågått i løpet av våren og dette har vært både et spennende og utfordrende prosjekt med testkoordinering på tvers av flere parter (bl.a. Samsung, Oberthur (SIM-leverandør), Telia Company, Telia Norge, Telia Estland samt OneCall. Spesielt var det flott å ha å gjøre med et testobjekt som er av den mer fysiske «ta og føle på» sorten + en ikke liten andel «geek-faktor».

Så hva er eSIM? Dagens smarttelefoner og mobiltelefoner bruker et fysisk simkort som knytter telefonen til abonnementet. eSIM, eller embedded SIM muliggjør aktivering og tilkobling av din smartklokke/«wearable» og etterhvert mobiltelefoner til mobilnettverket, uten at du må sette inn et fysisk simkort. Med dette vil det bare være å slå på håndsettet og installere din profil så er du oppe og går. Siden eSIM - oppringningutstyr med eSIM ikke trenger å være i nærheten av din telefon kan du nå legge igjen mobiltelefonen og bruke f.eks. eSIM-klokka til Samsung for å kommunisere med. Fra Samsung klokka er du på mobilnettverket og du kan da ringe og være koblet opp mot internett, samt sende og motta meldinger og eposter.

eSIM er en teknologisk standard som nå er etablert og gjør det mulig for produsenter å tilby mindre og lettere produkter enn tidligere pga. størrelse på de fysiske simkortene man har måttet ta hensyn til hittil. En stor fordel for framtidens IOT-løsninger. GSMA-standarden kommer nå snart på plass for håndtering av eSIM for primære produkter og første mobiltelefon med eSIM iht denne forventes på markedet neste år. I forkant bistår nå Knowit Quality med testing og forberedelser slik at Telia og alle deres merkevarer blir eSIM klargjorte.

eSIM - bug tracking

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather