Kvalitetsentusiaster på tur – igjen

Knowit Quality tok i år turen tilbake til Brighton for å delta på TestBash 2017. TestBash arrangeres av Ministry of Testing og var i år lagt over to dager, selv om vi valgte å kun delta på fredagens konferansedag. Planen til Quality-gjengen var å gjenta suksessen for to år siden, da vi dro 15 stykker fra både Oslo og Bergen. I år dro kun vi fra Oslo, men med flere nye kollegaer om bord på laget var vi til sammen 9 stykker, alle klare for noen hyggelige og lærerike fagdager sammen.

Anne og Kjetil viser katastroflådan og reisepakken

Anne med katastroflådan og Kjetil med reisepakken som alle fikk utdelt

Programmet ble holdt i stram regi av reiselederne Kjetil og Anne (undertegnede) og lite eller ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Flybilletter, taxi, hotell, konferansebilletter, lunsj, middag og aktiviteter var booket upfront – ja, nesten leggetid var satt opp!

Alle tok samme flytog til Gardermoen, noe som gjorde at vi fikk en samlet og fin start på turen. På flytoget ble det utdelt en reisepakke til alle som skulle dekke de viktigste behovene på flyturen samt vise at vi reiste sammen.

På flyplassen kom alle seg gjennom innsjekking og sikkerhetskontroll og snart var vi oppe i luften. Vel fremme på Gatwick, ventende ved bagasjebåndet, kunne vi brått oppsummere at to av våre manglet bagasjen sin. Etter utfylling av de nødvendige skjema og litt leting etter den forhåndsbestilte maxitaxien, var vi på vei til Brighton og hotell Jury’s Inn. Etter en rask innsjekking tok de bagasjeløse turen til nærmeste døgnåpne butikk, mens resten droppet innom hotellets restaurant for en liten matbit og litt drikke. Der traff vi også en annen kollega fra Knowit i Finland, Jarkko, som vi på forhånd hadde avtalt å møte.

Programmet på TestBash 2017

Programmet på TestBash 2017

Etter frokost på hotellet var alle samlet ved resepsjonen kl. 8.45 for felles avgang til Clarendon Center, klare for TestBash-konferanse fra kl. 9.00-18.00. Ingen valgte (overraskende nok) å delta på PreTestBash Run som foregikk i grålysningen, men alle var akkurat så våkne og opplagte som man kunne forvente på en fredag morgen.

Konferansen besto av foredrag og innlegg fra ulike aktører og det var innlagt både kaffepauser og lunsjpause. Det var et varierert program, med både gode, men dessverre også en del mindre gode innlegg. Kort oppsummert var det enighet om at det var en god start og god avslutning – de to beste foredragene var det første (Amy Phillips) og det siste (Richard Bradshaw).

Hele konferansen ble tradisjon tro avsluttet med 99 Second Talks, hvor alle som ønsket fikk anledning til å komme opp på scenen og gjøre en minitalk. Det var flere som benyttet sjansen til å snakke – det ble delt inntrykk fra konferansen, framsnakket andre testarrangement samt delt masse erfaringer innen testing. Rida og Fredrick delte lidenskaplig ut sin kunnskap om Feature Pipeline. Tiden går fort med kun 1 minutt og 39 sekunder til rådighet, så plutselig var tiden ute! Flott innsats! Vi hadde litt tid til overs etter konferansen og brukte den tiden til å få en rask innføring i kortspillet TestSphere. Her fikk deltagerne/spillerne anledning til å dele kunnskap og erfaringer fra egne jobbprosjekter ved å trekke frem alt fra ulike teknikker og metoder til egenskaper og følelser. Engasjert gjeng! Vi kjøpte med oss noen kortstokker så det blir mer kortspilling ved en passende anledning.

Minh og Kjetil foran TestBash 2017

Minh og Kjetil er klare for TestBash 2017

Deretter var det tid for middag. Vi rakk akkurat en rask tur innom hotellet for så å rusle ned til Cafe Pho (http://www.phocafe.co.uk/locations/brighton/) nede i the Lanes.  Samme restaurant som for to år siden! Med på middagen hadde vi invitert med oss to nordmenn, Marius og Fredrik, som vi hadde møtt på konferansen og som jobbet med testing i henholdsvis London og Leeds. Hyggelig bekjentskap. På Pho koste vi oss med ulike småretter og varme supper og godt drikke mens vi delte konferanseinntrykk. Kvelden ble avsluttet relativt tidlig for alle etter et par glass på nærmeste bar. God stemning!

På lørdag var formiddagen satt av til en workshop holdt av kollega og kvalitetsentusiast Rida og Kjetil. Opplegget var ordnet på forhånd og alle ble satt sammen to og to for parprogrammering i Node, Selenium og Nightwatch. Det var først en kort økt med teori, ledet av Rida og Kjetil, før vi ble kastet ut i konkrete oppgaver som skulle løses på kortest mulig tid. Den første oppgaven var kun en liten test og deretter ble det blodig alvor. Det var ingen nåde. Konkurranseinstinktet våknet. Kodelinjer ble lagt inn og slettet etter gjentagende testing. Til slutt annonsering av vinner, dvs. den gruppen som først fikk løst oppgaven, og utdeling av premie. Ingen dårlige tapere blant denne gjengen, kan du tro…

Ved lunsjtider ruslet vi ned til Brighton Pier og Palm Court Restaurant (http://www.brightonpier.co.uk/palm-court-restaurant) hvor vi fikk servert Fish&Chips – og porsjonene var så gedigne at vi nesten måtte legge inn en liten powernap… Vi hadde derimot ikke tid til å slappe av for lenge, for etter lunsj kastet vi oss over den obligatoriske sosiale aktiviteten. Gruppen ble delt i to og fikk i oppgave å rusle langs sjøen og ta bilder som skulle symbolisere hva vi i Knowit Quality står for. Det var krav om at ulike elementer måtte være med på bildet og selvoppnevnt jury var Kjetil og Anne. Vinner av fotokonkurransen vil bli kåret før neste internmøte. For å se vinnerbildet, ta turen innom våre nye lokaler i Sundtkvartalet – der vil en forstørret utgave henge på veggen på kontoret vårt i løpet av april.

Rida og Kjetil som står foran oss andre og viser bruk av Selenium

Rida og Kjetil lærer bort hvordan man bruker Selenium

Fish&chips

En liten porsjon fish&chips ble servert på Brighton Pier

Brighton Pier

Brighton Pier

Målet for spaserturen langs sjøen var British Airways i360 (http://britishairwaysi360.com/) for en tur opp (og ned) 138 meter i verdens høyeste bevegelige observasjonstårn. Fredrick fleipet med om tårnet var ordentlig testet og om det ville stoppe. Latter og smil! Etter en sikkerhetssjekk, hvor risiko for skader underveis var minimert gjennom beslag av både Annes neglefil og Fredricks selfie-stang, var vi klare for en fantastisk flott tur opp til himmels og ned igjen. Vi kom opp til toppen som planlagt – og deretter ble det stopp.

British Airways i360

British Airways i360

I over to timer satt vi fast oppe i toppen av tårnet. Tekniske problemer. Betjeningen gjorde sitt for å informere underveis og det var hele tiden god stemning oppe i tårnet. Fint vær med sol og god utsikt og gratis drikke hjalp på å korte ned ventetiden. Overraskelsesmomentet vi deretter ikke var forberedt på var nødtoalettet – ingen glemmer øyeblikket da de åpnet en luke i gulvet og dro frem et plasttoalett og et lite telt og rigget dette opp på den ene siden og beordret alle til å gå over til den andre siden av tårnet. Latter og noen anstrengte smil. Og samtidig en takk til seg selv for at man gikk på do rett før turen startet… Mer gratis drikke. Folk satt seg ned på gulvet. Unger løp rundt. Så med ett startet vi å bevege oss nedover som om ingenting hadde skjedd. Jubel og applaus!

Utsikt fra British Airways i360

Fantastisk utsikt fra British Airways i360

Turen som opprinnelig skulle vare i totalt 30 minutter opp og ned igjen, varte til slutt i nesten tre timer. Vel nede sto betjeningen i kø for å beklage. Vi fikk alle kostnader refundert. Den planlagte påfølgende afternoon tea på The Belle Vue Restaurant (http://britishairwaysi360.com/eat-and-drink/belle-vue-brighton/) ble avlyst på strak arm, da det var kun to timer til middag og den avsatte tiden til egentid var borte. Noen hev seg rundt for å rekke litt shopping, noen ruslet tilbake til hotellet mens andre igjen tok turen innom et par puber.

Vi møttes så på Bill’s Restaurant (https://bills-website.co.uk/restaurants/brighton/), hvor vi fikk eget langbord i 2. etasje og en hyggelig og energisk servitør sørget for at vi fikk godt med mat og drikke utover hele kvelden. Vi fikk også feiret Truong, som hadde bursdag, med kake med lys og bursdagssang. God mat og hyggelig selskap! En del valgte å avslutte kvelden etter middagen mens natteravnene tok for seg av Brightons uteliv.

Hele gjengen

Hele gjengen samlet på Bill’s

Søndag var ikke noe program, det var kun booket taxi til flyplassen kl. 12.30, så for morgenfuglene var det tid til litt sightseeing og shopping om man ønsket det. Vel om bord på flyet kunne vi tenke tilbake på morsomme opplevelser og faglig input, samt den uforglemmelige turen opp i tårnet dagen før. Og all bagasje kom hjem med samme fly som oss!

Takk for en flott tur, folkens – alltid moro å dra på tur med dere!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather